Het Departement Werk en Sociale Economie start vanaf september met een reeks webinars, onder de naam ‘Denkwerk’.

We laten experten aan het woord over actuele, beleidsrelevante thema’s die aansluiten bij de kennisagenda van het Departement Werk en Sociale Economie. De kennisagenda vormt het onderzoeksprogramma op lange termijn. Zo kunnen we het arbeidsmarktbeleid nog beter onderbouwen met data en wetenschappelijke inzichten.

Samen met het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin organiseren we het eerste Denkwerk-webinar waarin het thema armoede aan bod komt. Hoe is het gesteld met armoede in Vlaanderen? Is er een link tussen tewerkstelling en armoede? En hoe kan het beleid interveniëren?

Op die vragen gaat Prof. dr. Wim Van Lancker dieper in. Hij is verbonden aan de KU Leuven, CESO (Centre for Sociological Research), waar hij onderzoek voert naar thema’s als armoede, sociale ongelijkheid en sociaal beleid. Dé persoon bij uitstek dus om zijn kennis inzake armoede met ons te delen.

Het eerste Denkwerk-webinar vindt online plaats op dinsdag 14 september 2021, van 10 uur tot 12 uur. De agenda ziet er als volgt uit:

  • Inleiding
  • Presentatie door Prof. dr. Wim Van Lancker
  • Vraag & antwoord

Deelname is gratis, maar beperkt tot 300 deelnemers. Schrijf u daarom voor 9 september in.

Kunt u er niet bij zijn, maar wenst u later de opname te bekijken? Vermeld dit dan bij de inschrijving.

Graag tot dan!